Wat is dry-needling?

/
/
Wat is dry-needling?

Nieuwsbrief

Recente berichten

Zoeken

Ben je wel eens benieuwd geweest naar dry-needling? Het is een techniek die steeds populairder wordt in de wereld van fysiotherapie en pijnbehandeling. We vertellen je graag alles wat je moet weten over dry-needling. Als je last hebt van spierpijn, stijfheid of andere soorten pijn, dan is dit iets voor jou!

Wat is Dry-needling?

Dry-needling is een techniek waarbij kleine naalden in de huid worden gestoken om spierpijn en spanning te verlichten. Maar let op: dit is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij dry-needling worden de naalden rechtstreeks in de spieren gestoken, terwijl acupunctuur zich richt op de energiebanen van het lichaam. Door het ontspannen van de spieren kan dry-needling helpen om pijn te verlichten en het bewegingsbereik te vergroten. Benieuwd hoe dit precies werkt? Lees dan verder in onze volgende secties!

Hoe werkt Dry-needling?

Wanneer de naalden in de spier worden gestoken, kan het zorgen voor een lokale spierontspanning. Dit gebeurt doordat de naald kleine spiervezels raakt, waardoor de spier zich ontspant en de bloedtoevoer naar het gebied wordt verhoogd. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en het bewegingsbereik te verbeteren. Een dry-needling sessie duurt meestal tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied.

Voor wie is Dry-needling geschikt?

Dry-needling kan helpen bij verschillende soorten pijn, zoals spierpijn, hoofdpijn, rugpijn en nekpijn. Echter, het is belangrijk om te weten dat dry-needling niet voor iedereen geschikt is. Mensen met een verhoogd bloedingsrisico, zwangere vrouwen en mensen met een pacemaker mogen geen dry-needling ondergaan. Daarnaast kan het bij sommige mensen leiden tot tijdelijke bijwerkingen, zoals spierpijn en blauwe plekken.

Wat kan ik verwachten tijdens een Dry-needling sessie?

Tijdens een dry-needling sessie zal de therapeut eerst een onderzoek doen om te bepalen welke spieren behandeld moeten worden. Vervolgens zal de therapeut steriele naalden gebruiken om in de spieren te steken. Dit kan een beetje ongemakkelijk aanvoelen, maar het zou niet pijnlijk moeten zijn. Na afloop van de sessie kan de spier een beetje gevoelig zijn en kan er een lichte spierpijn optreden, maar dit zou na een paar dagen moeten verdwijnen. Het is belangrijk om voldoende water te drinken na een dry-needling sessie om de afvalstoffen af te voeren.

Wat zijn de voordelen van Dry-needling?

Dry-needling kan helpen om pijn te verminderen en de spieren te ontspannen. Het kan ook helpen bij het vergroten van het bewegingsbereik en het verbeteren van de houding. Een ander voordeel is dat dry-needling snel kan werken – sommige mensen ervaren al na één sessie verlichting van hun pijn. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dry-needling een aanvullende behandeling is en niet bedoeld is als vervanging van andere behandelingen of therapieën.

Conclusie

Dry-needling kan een effectieve behandeling zijn voor mensen die last hebben van spierpijn en stijfheid. Het werkt door het ontspannen van de spieren en het verhogen van de bloedtoevoer naar het behandelde gebied. Hoewel het niet voor iedereen geschikt is en voor sommige bijwerkingen kan hebben, kan dry-needling een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar verlichting van hun pijn. Als je geïnteresseerd bent in dry-needling, bespreek het dan met één van onze therapeuten om te zien of het een geschikte optie is voor jouw specifieke situatie.

Deel dit bericht:

Maak nu een afspraak bij Kinamie en start aan jouw weg naar herstel en welzijn. Ons team van ervaren therapeuten staat klaar om je te helpen.

Scroll naar boven