Dry needling: effectieve behandeling tegen hoofdpijn

/
/
Dry needling: effectieve behandeling tegen hoofdpijn

Nieuwsbrief

Recente berichten

Zoeken

Beheerst hoofdpijn je leven?

Hoofdpijn kan een grote impact hebben op ons dagelijks leven en kan verschillende oorzaken hebben. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen mogelijk, waaronder dry needling. We leggen je graag uit wat dry needling precies is en hoe het kan helpen bij het verminderen van hoofdpijnklachten.

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandeling waarbij een fijne naald in een triggerpoint van een spier wordt gestoken. Triggerpoints zijn knopen in de spier die pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen kunnen veroorzaken. Door middel van dry needling kan de spier ontspannen en worden klachten verminderd. Het verschil tussen dry needling en acupunctuur is dat dry needling gericht is op het behandelen van triggerpoints in spieren, terwijl acupunctuur gericht is op het herstellen van de energiebalans in het lichaam. Lees hier meer over dry needling en voor wie het geschikt is.

Hoe kan dry needling helpen bij hoofdpijn?

Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, waaronder spanning in de spieren van de nek, schouders en rug. Door middel van dry needling kan de spanning in deze spieren worden verminderd, waardoor de hoofdpijnklachten kunnen afnemen. Onderzoek toont aan dat dry needling een effectieve behandeling kan zijn bij hoofdpijnklachten. Ook hebben veel patiënten baat bij deze behandeling.

Welke spieren worden behandeld bij hoofdpijn?

Bij hoofdpijnklachten kunnen verschillende spieren worden behandeld met dry needling, waaronder de monnikskapspier, de trapeziusspier en de suboccipitale spieren. Deze spieren zijn vaak gespannen bij hoofdpijnklachten en kunnen met behulp van dry needling worden ontspannen.

Hoe verloopt een dry needling behandeling?

Tijdens een dry needling behandeling wordt er met behulp van een naaldje in de triggerpoints van de spieren geprikt. Dit kan een gevoel van spanning of pijn geven, maar dit is meestal van korte duur. Na de behandeling kan er sprake zijn van spierpijn of vermoeidheid. Het is belangrijk om na de behandeling voldoende te drinken om afvalstoffen af te voeren.

Zelf een behandeling proberen?

Dry needling kan een effectieve behandeling zijn bij hoofdpijnklachten die worden veroorzaakt door gespannen spieren in de nek, schouders en rug. Door middel van het ontspannen van deze spieren kan de pijn worden verminderd. Kinamie is gespecialiseerd in het uitvoeren van dry needling behandelingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak gewoon online je afspraak.

Deel dit bericht:

Maak nu een afspraak bij Kinamie en start aan jouw weg naar herstel en welzijn. Ons team van ervaren therapeuten staat klaar om je te helpen.

Scroll naar boven