Sportrevalidatie

/
/
Sportrevalidatie

FAQ

Sportrevalidatie is een gespecialiseerde vorm van revalidatie die gericht is op het herstel en de verbetering van sportgerelateerde blessures. Het omvat het gebruik van specifieke technieken, oefeningen en therapieën om sporters te helpen hun fysieke gezondheid te herstellen, hun prestaties te verbeteren en blessures in de toekomst te voorkomen.

De duur van sportrevalidatie kan variëren afhankelijk van de ernst van de blessure en de individuele omstandigheden van de sporter. Sommige blessures kunnen binnen enkele weken herstellen, terwijl andere complexere blessures enige maanden kunnen vergen. Een gepersonaliseerd behandelplan wordt opgesteld door de kinesitherapeut, die samen met de sporter werkt aan een optimaal herstel.

Het doel van sportrevalidatie is om sporters te helpen herstellen van blessures, hun prestaties te verbeteren en toekomstige blessures te voorkomen. Door middel van gespecialiseerde behandelingen en oefeningen wordt het lichaam sterker, mobieler en stabieler gemaakt, waardoor je op een veilige en effectieve manier kunt terugkeren naar je sportactiviteiten.

Ben jij een enthousiaste sporter die te maken heeft gehad met een sportblessure? Of misschien ben je een professional die zijn of haar prestaties wil verbeteren en zichzelf wil beschermen tegen blessures? We begrijpen hoe belangrijk het is om snel en effectief te herstellen.

Zowel Elodie als Laura zijn beiden gedreven in de sport. We helpen zowel de (top)sporter als de recreant graag in hun revalidatieproces. Door een combinatie van manuele technieken en een geïndividualiseerd oefenprogramma trachten we je zo snel mogelijk back on track te krijgen!

Manuele technieken kunnen uiteenlopen afhankelijk van je klacht: mobilisaties, manipulaties, stretching, fricties, myofasciale technieken & dry needling,

Geïndividualiseerd oefenprogramma:

We trachten met onze oefentherapie niet enkel te werken puur op herstel van je letsel, maar wij bieden ook een sportspecifiek oefenprogramma aan. Hierbij werken we in iedere fase van je herstel aan de specifieke behoeften van je sport zowel prestatiegericht als blessurepreventief! 

Bv. Je mag nog niet steunen op de voet: tijd en ruimte voor conditioneel werk, core stability training, krachtopbouw van de stabiliserende spieren van de heup en de knie en bovenlichaam, …

Sterker dan voorheen:

Het is ons doel om je sterker terug te brengen dan voorheen!
We hebben oog voor elk aspect dat belangrijk is als sporter en zijn aldus ook graag je vriend in je sportrevalidatie. 

Klik hier als je graag meer weten over onze werking? Heb je vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of maak een afspraak online.

Bekijk ook

Gerelateerd

Bekijk onze andere behandelingen​

Ontdek meer over de verschillende behandelingen waarmee we onze patiënten helpen.

Maak makkelijk en snel online een afspraak. Duw op onderstaande knop of contacteer ons voor meer info.

Laura kinamie

Kinamie: Jouw vriend in je revalidatie.

Ervaring & expertise

Bij Kin’amie geloven we in de kracht van samenwerking tijdens jouw revalidatie. 

Lees zeker ook de pagina ‘over ons’ & leer onze werkingsprincipes kennen!

Scroll naar boven