Manuele therapie

/
/
Manuele therapie

FAQ

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van therapie die zich richt op het verhelpen van klachten aan de wervelkolom en/of gewrichten. Het omvat geavanceerde technieken, zoals mobilisaties en manipulaties, om pijnverlichting en verbeterde mobiliteit te bieden. Als manuele therapeuten zoeken we naar de primaire oorzaak van de klacht en behandelen deze om ook secundaire klachten te verhelpen.

Mobilisaties en manipulaties zijn beide technieken die worden gebruikt in manuele therapie, maar ze verschillen in de mate van kracht en snelheid waarmee ze worden uitgevoerd. Mobilisaties zijn zachte bewegingen die worden gebruikt om de gewrichtsfunctie te verbeteren en de pijn te verminderen. Manipulaties, ook wel bekend als “kraken”, zijn snelle, korte bewegingen die worden toegepast om een specifiek gewricht te mobiliseren. De keuze tussen mobilisaties en manipulaties hangt af van de individuele situatie en het behandelplan.

Nee, je hoeft helemaal niet bang te zijn voor manipulaties of “kraken”. Hoewel het geluid soms indrukwekkend kan zijn, is het een normaal en onschadelijk fenomeen. Manipulaties worden uitgevoerd door onze ervaren manuele therapeuten die precies weten hoe ze de juiste kracht en snelheid moeten toepassen om gewrichtsmobiliteit te verbeteren.

Als je je toch zorgen maakt, kan je altijd jouw vragen bespreken met Elodie of Laura. We geven je graag meer uitleg. 

Manuele therapie is een therapievorm gericht op het verhelpen van klachten van de wervelkolom en/of gewrichten. Deze postgraduate specialisatie laat toe een meer uitgebreid en grondig onderzoek toe te passen. 

Hierbij wordt gezocht naar de primaire oorzaak (de kern) van de klacht. Door de primaire oorzaak van de klacht te behandelen zullen de secundaire klachten (pijnen als gevolg van de primaire oorzaak) mee verholpen worden. Als de primaire oorzaak niet gezocht wordt kan dit zorgen voor het telkens terugkeren van dezelfde klachten (secundair).

Je manuele therapeut bezit over geavanceerde technieken in functie van pijnverlichting en mobiliteitsverbetering. Mobilisaties en manipulaties (aka ‘kraken’) kunnen heel gericht gebeuren op het niveau van de klacht.

Zowel Elodie en Laura bezitten deze bijzondere beroepsbekwaamheid en zijn met deze extra kennis en technieken zeker en vast je vriend in je revalidatie! Stel ons al je vragen, of boek hier je afspraak online

Bekijk ook

Gerelateerd

Bekijk onze andere behandelingen​

Ontdek meer over de verschillende behandelingen waarmee we onze patiënten helpen.

Maak makkelijk en snel online een afspraak. Duw op onderstaande knop of contacteer ons voor meer info.

Laura kinamie

Kinamie: Jouw vriend in je revalidatie.

Ervaring & expertise

Bij Kin’amie geloven we in de kracht van samenwerking tijdens jouw revalidatie. 

Lees zeker ook de pagina ‘over ons’ & leer onze werkingsprincipes kennen!

Scroll naar boven